Råkoldt

Der er helt vanvittigt koldt i dag. 1. søndag i advent.
Heldigvis kan jeg holde mig varm i Isagers Normandy Bluse. Den er skøn!

Jeg blev færdig med den for et par uger siden.
Selve mønsteret var nemt nok. Det tiltalte mig utroligt meget at strikke en vrangstrikket sweater i ret (næsten) hele vejen.
Jeg hader nemlig at strikke vrang, så idéen med at man strikker blusen rundt i glatstrik, for derefter at vende vrangen ud, er ret så fantastisk. Det gør arbejdet noget nemmere.IMG_8498.JPG
Egentlig er trøjen jo “bare” en ganske almindelig raglan, men de små detaljer med den lyse retstrikkede trekant i halsen og de lyse skuldre, gør at den lige får lidt ekstra.
IMG_8499.JPG
Dog var det ikke helt blev trøjen ikke til helt uden tårer, for garnet den skulle strikkes i, var noget af mine 3 kg yak okse uld.
Farverne var perfekte og ulden er fantastisk blød. Men garnet er utroligt løst spundet, så det går nemt fra hinanden. Til trods for at jeg strikkede det med følgetråd hele vejen, så kunne jeg ikke undgå, at garnet “flækkede” hele tiden.
IMG_8497.JPG
Det har resulteret i at man absolut ikke skal kigge på bagsiden af trøjen, for så ser man en man løse ender.

Garnets tilstand alene, gjorde at trøjen tog lang tid at strikke. Havde jeg valgt en tættere spundet garn, havde det være en meget nemmere og hurtigere opgave.
IMG_8496.JPG
Men jeg ville ikke bytte. Resultatet er fantastisk og det er en ny yndlings. Den er varm og blød… Og så synes jeg faktisk også at den er OK pæn.
Den ligner slet ikke Isagers oprindelige model, men det havde jeg heller ikke forventet, når garnet er så anderledes end det anbefalede.
Min version er mere “rå” og “nordisk”, med et snert af “viking”.

Hvis I ikke kan finde mig i løbet af vinteren, så er det nok fordi jeg er flyttet ind i Det er en af dem jeg flytter ind i Normandy Blusen.

Skriv et svar