Undskyld… Jeg ville jo bare…

Jeg var ikke klar over at jeg ville bringe så mange menneskers “pis i små-kog”, da jeg skrev “Jeg burde virkelig tage mig sammen”.

Jeg ville jo egentlig bare høre, om I havde et godt navn til en opskrift jeg MÅSKE ville få griflet ned på et tidspunkt.
Men jeg nåede knap nok at rejse mig op fra computeren før den første kommentar om plagiat kom.

På diverse Facebook sider kom sindende en smule i kog.
Undertonen om at jeg bare var i gang med at tyvstjæle en opskrift lå i mange spørgsmålene.
Jeg blev ved at komme med udførlige og uddybende svar på folks spørgsmål. Men så kom der nye folk ind i diskussionen, som ikke gad at ulejlige sig selv med at læse diskussionen fra start og derfor måtte få samme forklaring igen.

Det burde ikke være nødvendigt at forsvare sig selv, men alligevel har jeg nu lavet dette indlæg med svar på jeres spørgsmål:

Det er da den der Sarah Lund sweater. Er du ikke bange for at blive dømt for plagiat?
Nej det er jeg ikke, for det er ikke plagiat.
Denne type vinkelstrik var meget moderne i 1960-1970 så det er ikke et design som Gudrun&Gudrun har opfundet.
Ligesom at de heller ikke opfandt den Færøiske sweater. De gjorde den bare moderne.

Der er mange andre der har lavet denne model. Har du ikke bare kopieret deres opskrifter?
Nej. For jeg har ikke deres opskrifter. Jeg har kun de noter jeg tog, da jeg strikkede min version.
Jeg strikkede min trøje for et år siden. Og inden da ledte jeg med lys og lygte efter en opskrift, men kunne ikke finde en.
Hvis det havde været muligt skaffe en opskrift, havde jeg sgu da bare brugt den… I stedet for at bruge krudt på at lave min egen.

Hvorfor vil du overhovedet skrive opskriften ned?
Fordi diverse folk har ytret et ønske om at jeg gjorde det.

Hvad er forskellen på de opskrifter der allerede sælges og den du overvejer at få skrevet ned?
Det ved jeg ikke med sikkerhed, FOR JEG HAR JO IKKE SET DE ANDRE OPSKRIFTER!
Men hvis jeg kigger på de andres billeder, så ser det ud som om de bare er strikket som almindelig raglan, hvor min model er med talje og faconstrikkede skuldre, som gør at skulderne er mere markeret og knap så flade som en raglan.
Og jeg har læst på div. blogs at Gudrun&Gudruns version er syet sammen og er med skulderpuder. Min model strikkes rundt og er strikket så meget i facon at den ikke behøver ekstra tilbehør.
Garnmæssigt er min model strikket i det man på engelsk kalder Bulky – Altså seriøst tyk garn. De andre modeller som jeg har set de sidste par dage, ser ud til at være strikket i lidt halvtyndt mohair.

Måske betyder disse detaljer ikke noget for jer.
Men for en strikke-nørd som jeg og som har en forholdsvis deform krop, er det vigtigt at detaljerne er iorden, så tøjet sidder ordentligt. Det er jo ikke os alle der kan have en krop som en supermodel.

Jeg siger tusind tak til alle jer der har en lille smule tiltro til, at jeg godt kan tænke en selvstændig tanke og være bare en smule kreativ.
Og til alle jer andre tvivlere, så siger jeg også tusind tak… For nu har jeg virkeligt fået blod på tanden for at få skrevet opskriften ned og vise jer min version og så må I jo vurdere hvilken en I bedst kan lide.

8 thoughts on “Undskyld… Jeg ville jo bare…

 1. Jeanett Kaare says:

  Du er sej Marie. Er dybt misundelig over hvordan du har talent til at gøre det. Flot. Mega flot. Jeg er stolt!

 2. Nanna says:

  Fuld opbakning fra min side også, Marie. Middelmådighed er desværre en frygtelig naturlig ting for mange. Ifht ovennævnte er der vist også en hel del manglende indsigt og viden … i strik- & design-historik. Knus Nanna

  • Marie says:

   Mange tak Nanna.
   Jeg sidder faktisk i skrivende stund og kigger mine gamle notater igennem.
   Nu SKAL den opskrift bare laves ;)

 3. Også kæmpe stor opbakning fra min side. Den er så flot den kjole/bluse du har lavet. Selv min mor havde sådan en slags da jeg var barn – syntes det er så fedt at det gamle look kommer tilbage. Og hvad sker der ved at du sætter dit præg på det du laver. INTET – det gør det jo blot til din egen.
  Godt kæmpet – men må indrømme at humøret bliver en anelse “anstrengende” når den slags debatter opstår på diverse fb sider. – ØV ØV
  Rigtig dejlig dag til dig.

  • Marie says:

   Hej Jette.
   Så er det godt at den gode karma kan spredes herinde istedet :)
   Hav selv en super dejlig dag.
   Hilsen Marie.

Skriv et svar