Sommerhuset

Langt ude i skoven, ved Randers Fjord ligger der et lille bitte sommerhus. 20140717-184903-67743642.jpg Det er ikke vores sommerhus. Min søster og mine forældre er dem det står som ejere på papiret.

Men til trods for det, har vi stadig lidt ejerfornemmelser over det. Vi var nemlig med til at bygge det.

For præcis 11 år siden, gik jeg højgravid og svedende og kommanderede min mand og daværende svoger rundt. Det var mig der havde plantegningen og så var de musklerne.

Hovedhuset kom i en kæmpe stor “IKEA kasse”. Et saml-selv hus fra Polen. Morfar havde støbt fundamentet og så var det egentlig “bare” at sætte byggeklodserne rigtigt sammen.

Det var varmt og den uge foregik alt vask og og toilet besøg på spejder manér.

Huset kom op og stå og der blev lagt kloakering og el ind.

Men 2 bitte små værelser, et bad og et køkken alrum, viste sig hurtigt at være for småt. Når det regnede udenfor, blev huset pludseligt meget lille.
Så siden hen har vi nydt godt af at den nye svoger kører kranbil og derfor kan transportere redskabsskurer fra produktionskolen ud til grunden.

Nu står der to ekstra huse som fungerer som køjerum. 20140717-194807-71287373.jpg Vi kan godt lide et være her, selvom vi er det alt for sjældent. Og denne gang bliver det også bare en kort visit, da andre aftaler kalder.

Det er et sommerhus, som “da mor var barn”. Der er ingen paraboler eller jacuzzier. Ingen svømmepøle eller saunaer. Vi er tvunget til at sidde og nyde fjordens brusen og vinden i trætoppene, for den digitale underholdning består af et TV med 3 kanaler og en DAB radio.

I år havde drengene pakket hver deres rygsæk med alle mulige bippedeblip dingenoter, for at de ikke skulle komme til at kede sig… Og de tasker glemte de selvfølgelig i Aalborg. Så nu står den på god gammeldags puslespil og badminton. 20140717-194658-71218770.jpg Det er sundt for dem, men jeg tror nu også det er godt, at vi tager på udflugt i morgen, for ellers vil deres kedsomhed nok drive forældrene til vanvid.

Skriv et svar