Drømmen lever videre

Vi har boet i huset i 5 år nu og lige siden vi flyttede ind har jeg, hver sensommer/efterår, haft en tendens til at drømme om hvordan haven og orangeriet skal blive i det kommende år.

Dette år er ingen undtagelse.

Orangeriet skal have den store omgang. Jeg er voldsomt misundelig på min mors drivhus og selvom jeg ikke har noget nær samme antal kvm som hende, har jeg tænkt mig at gøre hende kunsten efter… Så godt som jeg nu kan.

For det første skal “spisebordet” ud. IMG_7938.JPGDet var oprindeligt tænkt som spiseplads i regnvejr. Men vi gider alligevel ikke at slæbe mad ud gennem haven når det pisser ned, så vi får det aldrig brugt til det, det var beregnet til. Istedet er det blevet et afsætningssted til rod og skrammel.

Ud med det!

Når det er gjort, får jeg meget mere plads til dét det hele handler om: Afgrøder. Frugt og grønt i alle afskygninger.

De efterhånden aftjente kapilærkasser ryger også ud. IMG_7939.JPG Når det er rigtigt varmt, ender jeg alligevel med at skulle have haveslangen frem hver dag, så det der “selvanding” er lidt opreklameret her i hjemmet.

Når alt det gamle ragelse er røget ud, skal der bygges geleder af højbede, med gitre hvorpå der kan kravle meloner og agurker. Det hele skal vandes med siveslanger, som får vand fra den altid fyldt regntønde.

Og mit stakkels forsømte figentræ skal komme til sin ret og plantes ned i jorden. Stadig indkapslet så rødderne ikke går amok. IMG_7937.JPG Det skal have lov til at blive til et rigtigt træ istedet for at være et en lille forpjusket busk. Jeg har højt til loftet, så jeg har pladsen til det.

Ja, drømmen lever og jeg håber og krydser alt hvad jeg kan, for at det skal blive en realitet.

Men inden jeg går i gang med at udleve drømmen, skal jeg nok lige have sat en dør i… IMG_7941.JPG

Skriv et svar